User-agent: Mediapartners-Google Disallow: User-agent: * Disallow: /search Allow: / Sitemap: https://indskoling.blogspot.com/sitemap.xml

08 marts 2021

Glade tanker, lydfil og morgenmappe

Som overskriften antyder kommer her et indlæg med lidt af hvert. Indimellem hober sig flere tanker op og små opgaver, og så må man jo samle dem i et indlæg.

Jeg har engelsk i 3A og i fredags, hvor skolen markerede trivselsdagen, var jeg med i klassen, mens de havde dansk. Lige der mens jeg sad og overværede undervisningen kunne jeg godt mærke, at jeg en lille smule savner at have dansk - alle de fantastiske samtaler man kan have! 3. årgang er lige nu ved at læse Hr. Lykke af Hanne Kvist, og dagens danskopgaver passede ret godt ind i en trivselsdag. De talte nemlig om Hr. Lykkes noget pessimistiske tilgang til livet, fandt de steder i teksten hvor han var negativ og omskrev dem til noget positivt. De var SÅ gode, og det var en fornøjelse at høre alle deres gode input. Vi kom til at tale om, om man kan måle lykke, hvilket gav anledning til en god snak. Og i den forbindelse tænkte jeg for mig selv, at vi burde være bedre til at samle på glade tanker, dvs. få eleverne til at fokusere på det der var godt den dag, for det negative har en tendens til at fylde. Man kan have haft en skøn dag, hvor man har leget med kammerater, grinet af en sjov historie, osv. - men det man husker er, at der var en der skubbede. Og det er jo ærgerligt, når der nu er så mange skønne ting at blive glad over. 
Jeg har før lavet aftaler med forældre og barn om, at de i en periode skulle nævne 3 gode ting ved middagsbordet, og det har en effekt. 
Så nu har jeg lavet 4 sider, som kan kopiers som et hæfte, og hvor eleverne kan notere 3 glade tanker for hver dag, og slutte ugen af med at vurdere, hvor glad man er på en skala fra 1-10 - denne skala kan forhåbentlig være med til at vise en ændring over nogle uger. Materialet kan med fordel bruges som afslutning på dagen, hvor eleverne skriver ned inden de får fri, eller det kan bruges i samarbejdet med hjemmet. Jeg har til formålet lavet en ny fane, så find dem på Social



Tilbage i november lavede jeg et indlæg om Lydfiler. Nu er det hele blevet nemmere, i hvert fald hvis I har adgang til Skoletube.dk (noget rigtig mange skoler heldigvis har, og de som ikke har - det er næsten en nødvendighed). Skoletube har nemlig lavet en helt simpel lydoptager, hvor eleverne kan optage op til 10 minutters tale (på nuværende tidspunkt). Denne gemmes direkte på skoletube i ens medier eller i en kanal. Og herfra kan eleven dele den med link direkte til filen, downloade den som MP3 og uploade på f.eks. drev, eller aflevere den i en opgave på læringsplatform. Nemt, hurtigt og simpelt. Jeg er fan! Peter Leth har lavet en kort vejledning, som I kan se her: https://vimeo.com/519673352 (PS: Og den er helt ok at bruge lige nu, da alt ligger på danske servere.)

Og sidst men ikke mindst kan der nu findes morgenmappe til april på Lidt af hvert. Som jeg skrev til sidste morgenmappe, bliver de sidste 3 måneder anderledes end de første mange måneder. April handler om at skrive små historier, hvor eleverne på første side vælger hvem og hvad historien handler om og på den næste side skal historien så skrives med start, midte og afslutning. Der er dermed heller ikke en opgave til hver dag, da eleven måske har brug for flere dage til at skrive historien (afhængig af tid der anvendes på morgenmapperne). 



Ingen kommentarer:

Send en kommentar