Skriveark

Hvis du arbejder på en skole, som indrapporterer til Copy-Dan, så husk at indrapportere brugen af mine materialer, hvis du bruger dem i din klasse.


Jeg har lavet forskellige opgaver for at træne det at skrive historier. Kig opgaverne igennem og se hvilke der passer dine elever. Jeg kan desuden anbefale at søge på Skrivestund på skolekom (eller prøv at google det) - der findes nogle rigtig fine små tekstopgaver. I konferencen Børnestavning (under konference til dansk indskoling på skolekom) findes der også nogle rigtig fine billeder at skrive til (fantasikort).

Eksempler på skriveark

Billeder brugt til skriveark

Skabelon til skriveark
Andre skriveskabeloner. I den første fil er der en kort vejledning.


Skriveskabeloner - små historier


Skriveskabeloner - små historier 2


Skriveskabeloner - små historier 3

16/1-16: Vi har her efter jul igen fokus på de 120 ord. Denne gang øver vi 12 ord om ugen ved hjælp af nogle af de forskellige spil jeg har lavet, og så laver vi diktat. I løbet af ugen laver vi også en skriveside, hvor vi øver vores håndskrift i skrivehus. Jeg har en elev, som har svært ved at overskue dette, da han gerne vil være helt sikker på, at gøre det korrekt, så jeg har derfor lavet de samme skrivesider med 'prikkede' bogstaver, så han blot skal skrive oveni. Måske andre kan have glæde af dem!
120 ord skriveark - 12 ord på hver side
13/3-16: Diverse skriveark - med "Har jeg husket?" nederst på arket.
Diverse skriveark

5/7-16: Fik lige lavet 4 skriveark mere, der matcher dem længere oppe.
Skriveskabeloner - små historier 4

2/10-17: Et skrivehæfte - vi kalder det et forfatter-hæfte. Har indsat 11 sider med en tegning og linier til at skrive på. Der er 3 forskellige forsider i filen. Side 3 er den forside, som er på mine elevers hæfte, så I kan se, hvad jeg har gjort. Men jeg også lavet en tom forside, så I kan lade jeres elever dekorere den. På den måde bliver hæftet på i alt 12 sider, så man kan kopiere den som et hæfte på kopimaskinen. Se indlæg fra den 2. oktober 2017 for at læse, hvordan vi skal bruge det i min klasse.
Forfatter-hæfte
3/12-17: En lærer efterlyste skriveskabelonen længere oppe, så den kan bruges til at skrive om weekenden. Jeg har i en fil samlet lidt forskellige udgaver, som I måske kan bruge (der er 6 forskellige sider i filen). Filen kan ses HER.

15 kommentarer:

 1. Det er nogle super flotte skriveark, du har lavet. Jeg kan se og læse mig til, at du er inspireret af pinterest. Det er jeg også selv, men har ikke rigtigt kunne få det ind digitalt. Super blog du her har. Den skal jeg have kigget nærmere på. Har også printet din opgave med tillægsord. Den kunne også laves med tre overbegreber og navneord som underbegreber. :o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :-)
   Og du har helt ret ift. opgaven med tillægsord, at man kan lave den med navneord. Har selv tænkt det samme, har blot ikke lige fået lavet nogen opgave omkring det... :-)

   Slet
 2. Hej Susanne. Superfine ark du har lavet. Jeg har længe ledt efter en skrifttype, som skriver bogstaverne som eleverne i 1. klasse skal skrive dem. Kan du fortælle mig, hvad skrifttypen hedder?
  Mvh og tak Henriette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Henriette
   Nu ved jeg ikke hvilke af materialerne du henviser til, men prøv f.eks. med architects daughters eller shadows into light. Jeg bruger også ABeeZee en del, den er jeg blevet glad for. Alle skrifttyperne findes i google drev, som jeg bruger. Er du på word ved jeg, at man kan finde skrifttyper til download rundt omkring - f.eks. er der mange amerikanske lærere som har lavet skrifttyper... Vær dog opmærksom på, at ikke alle af disse kan skrive æ, ø og å.
   Mvh. Susanne

   Slet
 3. det var skrivearkene jeg henviste til, men tak for svaret, jeg kigger på det :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Lige nøjagtig de ark er lavet i word, hvor jeg har hentet en skrifttype - den hedder noget med KG primer så vidt jeg husker... Der er også skrifttyper i google doc som er prikket (bl.a. railway dots), men den er ikke helt lige så god.

   Slet
 4. tusind tak, der sparede jeg lige en masse tid til selv at producere!

  SvarSlet
 5. Er det muligt at få en tom skabelon til dine skriveark? Vi skriver jævnligt om, hvad vi har lavet i weekenden, og der ville den passe perfekt :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Nadja
   Er det for at have et skriveark med "Jeg kan.." feltet på? Går ud fra, at du ikke vil have noget nederst på siden, men blot skrivehuse på hele ark (dog med tegning øverst på siden?). Jeg vil gerne lave et ark til dig.
   I min klasse, bruger vi et almindeligt hæfte, hvor der er plads til at tegne øverst og linier nederst - her laver vi weekenddagbog.
   Mvh. Susanne

   Slet
 6. Hej Susanne,

  Jeg kunne godt tænke mig den med ‘Jeg kan’ feltet og jeg så selv kan tilføje, det der skal stå :-)

  Jeg ville gerne have den uden felter forneden til mine stærke elever, men også med felter, da jeg har en stor gruppe meget svage elever. Her tænkte jeg, at der skulle stå ord som Disney sjov, fødselsdag mm :-)

  Mvh. Nadja

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Nadja
   Jeg har samlet et par forskellige sider i en fil, håber der er noget af det du kan bruge, ellers skriv igen. Den ligger pt. nederst under datoen 3/12-17.
   Mvh. Susanne

   Slet
 7. Åh, hvor er det fint! Tusind tak, Susanne :-)

  SvarSlet
 8. Hej Susanne.
  Hvor har jeg ledt efter netop sådanne ark med skrivehus og de 120 ord. Er det muligt at få en version, så jeg kan rette i dem? Jeg arbejder nemlig også med de 120 ord - 10 ord af gangen hver uge, men i min udgave er det ikke de samme ord som dig, så ville elske at kunne rette dem lidt til:)
  De bedste hilsner
  Ninna

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ninna
   Jeg kan desværre ikke lægge filen ud, da de er lavet i forskellige programmer. Men, der findes forskellige fonte på nettet du kan hente og bruge (hvis du bruger f.eks. word). Prøv f.eks. at søge på KG Primary.
   Mange hilsner
   Susanne

   Slet