Spil

Hvis du arbejder på en skole, som indrapporterer til Copy-Dan, 

så husk at indrapportere brugen af mine materialer, hvis du bruger dem i din klasse.

Jeg har erfaret, at min klasse rigtig godt kan lide at spille - det er et kæmpe hit!! Så vi har efterhånden afprøvet nogle af de mange spil jeg har lavet, og de er vilde med dem. Jeg har lavet en del, så kig dem igennem og se, om der er noget du kan bruge.

4 på stribe, 120 ord

Slå et ord, 120 ord

Slanger og stiger, 120 ord

Spin et ord

Slå og skriv, opgaveark

Slå og skriv, svarark
Til ovenstående spil har jeg lavet en lille videovejledning som man kan bruge, hvis man vil. Jeg har også lavet QR-koder til disse, så man kan sætte koden op og blot lade eleverne skanne og se, hvad de skal lave. Du finder qr-koderne og videoerne HER.

Siden jeg lavede ovenstående spil og videoer, er der kommer flere spil til (se nedenfor). Om jeg får lavet videovejledning til disse også, må tiden vise...

Ordfamilier - rimord

CL - jeg har, hvem har - ordfamilier

Quiz - byt - skriv

Omvendt hentediktat

Stavemenu

I efterårsferien spillede jeg spillet Boganko og tænkte straks, at det må man kunne lave - så nedenfor findes spillet, som jeg har kaldt ord-memory. Der er 3 forskellige spil. 

Ord-memory

1/11-15: Slå og læs. Ved ikke helt om det er et spil, men vælger at placere filen her også - den findes også under fanen læsning. Tænker det kan bruges til træning af læsehastighed og læsesikkerhed. Måske mest til 1. klasse, eller svage læsere i 2. klasse.
Slå og læs

27/12-15: Har lavet et nyt spil - ordjagt, som bygger på Sænke slagskibe. Jeg har lavet ordkort med de 120 ord til spillet, men man kan sagtens lave sine egne ordkort.
Ordjagt (sænke slagskibe) - 120 ord

21/1-16: Har lavet et spil kaldet "Er det rigtigt?", hvor der er en bunke ordkort, som eleverne vender efter tur og så skal tage stilling til, om ordet er korrekt eller et vrøvleord. Synes selv det er en ret god ide :-)
Spillet Er det rigtigt?

16/2-16: Fik lige en ny ide til et spil, hvor eleverne skal finde det ord der skal stå på linien og herefter stave til det - dvs. der er både ordkort og bogstavkort i filen. Første side i filen er der vejledning til spillet. Kan spilles både alene og med makker.
Spil - ordforråd

21/2-16: Har lavet en terning der kan bruges til forskellige skriveopgaver - kan bruges i stedet for filen længere oppe (slå og skriv, opgaveark), hvis det er. Der er også en tom terning med, så man selv kan skrive andre forslag på.
Terninger - skriv

19/9-16: Endelig kommer der noget til 3. klasse! :-) Hermed ordkort med 54 lange ord, som er at finde på slå et ord, fire på stribe og slanger og stiger. Så er det bare med at sætte gang i nogle værksteder i 3. klasse!


Ordkort
4 på stribe
Slanger og stiger
Slå et ord

13/10-16: Ovenstående spil har jeg også lavet i en lidt nemmere udgave med 5 og 6 bogstaver (har ikke lavet Slange og stiger).
4 på stribe
Slå et ord
Ordkort

19/10-17: Kender I spillet "Dobble"? Hvis ja, har jeg forsøgt mig med en udgave med ord, som jeg er lidt spændt på at afprøve i praksis. Jeg har lavet 3 forskellige udgaver til brug på forskellige klassetrin (smider den ene udgave på 0.klasse fanen også). Der er forslag til en måde at spille på i filen på første side.


dobble med nogle af de 120 ord
dobble med ord på 2 bogstaver
dobble med ord på 3 bogstaver


6 kommentarer:

 1. Det er da et superfint spil. Hvordan tænker du, at de skal afgøre, om ordet er rigtigt, hvis de er i tvivl? Ordbog? Spørge læreren?

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Eva
   Ja, det er jo egentlig et godt spørgsmål. For en del af ordene tænker jeg egentlig at det vil give god anledning til en snak med makkeren om ordet er korrekt eller ej. Men det kan selvfølgelig afhænge af hvor lydstærke de er ift at afkode ordene. Ellers vil jeg først og fremmest slå på kammerathjælp før de spørger læreren! En ordbog kunne bestemt være en mulighed, men tænker at det kan blive rimelig omstændigt for de små..
   Mvh. Susanne

   Slet
 2. Hej Susanne. Det er en super hjemmeside.....dejligt med opgaver mm der er lige til at gå til :-).
  Du har lavet en flot skabelon til 4 på stribe men lige meget hvad jeg gør, så kan jeg ikke skrive i den. Kan det måske lade sig gøre, at du lægger den ind som et doc dokument?
  Mange hilsner
  Helle

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Helle
   Skabelonen ligger som PDF, derfor kan du ikke skrive i det, så du må printe ud og skrive ordene i hånden. Jeg arbejder ikke i word, så derfor findes skabelonen ikke som doc-fil.
   Mange hilsner
   Susanne
   PS. Du kan evt. bruge et program som dochub til at skrive ovenpå pdf filen, hvis det er.

   Slet
 3. Hej Susanne

  Super hjemmeside du har. Jeg har et spørgsmål. Dit spil "Slå et ord", hvordan spilles det??
  Hilsen Rune

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Rune
   Tak :)
   Det er egentlig lige ud af landevejen. Eleven spiller med/mod sig selv på en spilleplade. Slår med en terning og skriver det ord, som terningen lander på. Så handler det om at se, hvilket ord der først får fyldt rækken ud. Ofte vil eleven gerne fortsætte og se hvilket ord der bliver nr 2 og 3 osv., så det ender med hele pladen er fyldt med ord. På den måde har eleven øvet at stave/skrive ordene uden han opdager det :-D
   Mange hilsner
   Susanne

   Slet