Lidt af hvert...

Hvis du arbejder på en skole, som indrapporterer til Copy-Dan, så husk at indrapportere brugen af mine materialer, hvis du bruger dem i din klasse.


Og så er der lige de ting, som ikke lige passede ind i de kategorier jeg har lavet... I hvert fald ikke lige nu og her. 
Jeg kan anbefale ordjagten! Jeg havde egentlig oprindeligt hængt en stor ordjagt op i klassen. Men, jeg kunne godt tænke mig at bruge det noget mere, og jeg må erkende at det der med at huske at få ændret bogstaverne på ordjagten det kniber det med... Så nu har jeg lavet en række ark, så det er let og hurtigt at kopiere og gøre klar. Og så er der sat et konkurrenceelement på i form af point - er ret sikker på, at det lige er noget for mine drenge!


Ordjagt, 25 felter

Ordjagt, 16 felter

Talemåder - opgaveark

Skabelon til talemåder

Min ord hjælper

Farveopgaver, ord

Skriv om efterårsferie


3/11-15: Har lavet et ark til at sortere tillægsord - der er to ark i alt
Tillægsord - sorter

3/1-16: Vidste ikke lige, hvor jeg skulle placere denne opgave, så nu ryger den ind her... Hvis jeg kan stave til ..., så kan jeg også stave til ... Jeg tænker, at jeg vil laminere dem, og bruge dem som en del af et værksted.
Hvis jeg kan
Hvis jeg kan 2
Hvis jeg kan 3

21/2-16: Min vinterferie
Skriv om min vinterferie


28/2-16: Jeg er færdig med at læse min bog - hvad nu?
Slå en opgave - jeg har læst en bog

29/2-16: Nyt projekt jeg kom til at begynde på...det kan nu godt være, at det kommer til at tage lidt tid at få lavet til alle bogstaverne!!
Farv bogstaver - find ord (a og b)
Farv bogstaver - find ord (c)
Farv bogstaver - find ord (d)
Farv bogstaver - find ord (e)
Farv bogstaver - find ord (f)
Farv bogstaver - find ord (g)
Farv bogstaver - find ord (h)
Farv bogstaver - find ord (i)
Farv bogstaver - find ord (j)
Farv bogstaver - find ord (k)
5/-16: Jeg har fået lavet til bogstavet L også. Jeg må erkende, at jeg ikke tør garantere, om jeg får lavet til resten af bogstaverne - det er noget af et arbejde at lave opgaverne...
Farv bogstaver - find ord (l)

17/3-16: Billedmappe - mappe med billeder kan bruges til f.eks. materialer eller til at lave spil på learningapps.org. Mappen kan ses HER.


2/5-16: Vi skal have mere fokus på stavning i min klasse!! Havde egentlig tænkt, at jeg skulle lave nogle opgaver til det, men det synes jeg pludselig ikke var så nemt... Så endte i stedet med at lave nedenstående dokument, hvor der er 'lidt af hvert' opgaver, men hvor man kan tale med børnene om, at vi skal have fokus på at stave korrekt. Håber andre kan bruge dem også - mine skal vist afprøve dem i morgen!
Spiral, bølgen samt hjertet er lavet her - det er ret genialt!


Vi arbejder med stavning

6/5-16: Jeg har på ebay købt nogle små æg, hvori der kan lægges forskellige opgaver (inspireret af en tråd på "For os der underviser i indskolingen" henne omkring påske). Har egentlig en tanke om, at de skulle bruges, når engang jeg skal have 1. klasse igen...men så gik jeg og fik nogle ideer, så har lavet lidt forskelligt, som man måske kunne putte i æggene, som en aktivitet i 2.-3. klasse. Der er både historie-startere, navneord og udsagnsord, og lidt andet. 
Lidt af hvert - opgaver til æg

30/5-16: Om små fire uger er der sommerferie. Jeg har lavet et par ark, man måske kan bruge til at afrunde året. Har lavet til 1. klasse, men har også lavet 'tomme' skabeloner, hvor man blot kan tilføje klasse på. I den første fil er der udover den viste også en blot med "Mit bedste minde". Håber de kan bruges :-)
Mit bedste minde - året der gik
Mit bedste minde - året der gik 2

5/6-16: Foldebog til at øve ord - stavetræning. Inspireret af opslag i facebookgruppen "Foldebøger i undervisningen". Link til opslaget på første side i filen.
Foldebog - øve ord
7/6-16: Kode-opgave - knæk koden. 2 opgaver er lavet og så kan eleverne lave opgaver til hinanden.
kode-opgaver
10/6-16: En dansk udgave af "Summer bucket list" - jeg har kaldt den mine sommer ønsker. Ideen fra den amerikanske blog kan ses her, billedet herunder er derfra, for at I kan se, hvordan den ser ud - filen der åbner når I trykker på billedet, har jeg selv lavet.
Mine sommer ønsker

21/6-16: Piktogrammer til at lave dagens program. Har forsøgt at tænke diverse underlige ting, som der kunne være brug for, så der er lidt af hvert... Har lavet i en udgave med sort baggrund (fordi jeg synes det så lidt smart ud og iøjenfaldende) og en udgave med hvid baggrund - ellers er de identiske.
Til dagens program - hvid baggrund
Til dagens program - sort baggrund
Til dagens program - med sort og hvid baggrund
Til dagens program - med sort og hvid baggrund 2
Til dagens program - med sort og hvid baggrund 3
Til dagens program - med sort og hvid baggrund 4

29/6-16: Skriveunderlag eller plakat til ophæng i 0.-1. klasse
Skriveunderlag eller plakt
30/6-16; Ark til at skrive om "Min sommerferie" - der er 8 forskellige ark i filen, dog er de to første ens (sort skrift eller med farver).
Min sommerferie

15/7-16: På facebook kom Jette Bendix med et ønske om at få lavet "summer bucket listen" som kan ses lidt længere oppe til at kunne bruges efter sommerferien. Jette Bendix kom med forslag til, hvad der skulle stå på siderne, så her kommer derfor "Min sommerferie".
Mine sommer ønsker

27/7-16: På min årgang får vi til det kommende skoleår chromebooks til alle. Jeg har derfor lavet lidt opgaver, som introducerer eleverne til, hvad man kan lave på google drev. Opgaverne her handler om google doc. I kompendiet findes der 3 plancher man med fordel kan forstørre til A3 og hænge op i klassen. De fif der nævnes på plancherne kan også bruges i f.eks. google slide eller google regneark.
Lær at bruge google drev

1/8-16: Har lavet ark til en kalender efter inspiration fra en tråd på facebook. Jeg har valgt at skrive 4 ordklasser på ugedagskortene, og på datoerne er så nævnt forskellige ord, som man kan placere i en ordklasse. Jeg har kun valgt at tage 4 ordklasser med, da jeg tænker kalenderen kan bruges i 1.-2. klasse.


Kalender med billeder og ord
Har man adgang til google drev, får I her adgang til datoerne, som I kan tilføje jeres eget drev og dermed ændre på ord og billeder. 

2/8-16: Bogstaver i bogstavhuse som kan sættes ind i f.eks. eget materiale. Det er samme skrifttype som er anvendt på skriveunderlaget lidt længere oppe. Der er jpg. filer og en pdf fil, hvor de evt. kan klippes ud fra ved hjælp af f.eks. windows klippeværktøj.
Bogstaver i bogstavhuse
13/8-16: Overgang til ny opgave. Vejledning første side i filen. Inspiration til opgaven er fundet her
Overgang til ny opgave

31/10-16: Find - skriv - læs. Hjælp de elever som har svært ved selv at finde på, så de også har en oplevelse af at få skrevet. Instruktioner og tanker på første side i filen.
Find - skriv - læs
16/1-17: Input til foldebog. Jeg har lavet en tom skabelon af skrivefelterne til den nytårsfoldebog der findes på fanen "Nytår". Så har I i hvert fald skrivefelter, hvor I/eleverne selv kan skrive overskrifter på...
Input til foldebog

10/6-2017: Et par piktogrammer mere efter ønske - 4 styk. 
Til dagens program - med sort og hvid baggrund 5

26/6-2017: På facebook var der en som spurgte til piktogrammer til "De 8/9 h'er". Jeg har måske en elev eller to som også kunne have gavn af det, så jeg har lige forsøgt mig med at finde nogle illustrationer, som I måske kan bruge. Det er ikke helt nemt, at finde illustrationer der kan dække begreberne, så brug hvis I kan. Jeg har brugt programmet picto4me til at finde billeder. Der er 3 filer. Selve filen fra picto4me, med billederne samlet på en side. Dernæst en fil hvor begreberne er sat i en firkant, hvor der er plads til at skrive tekst. Jeg forestiller mig, at man kan laminere dem, så man kan skrive på dem med whiteboard tusch, så er det nemt at skrive fra gang til gang man bruger dem. Og til slut en fil, hvor billederne er sat en på et ark (er lavet i 2 forskellige udgaver). Dette kunne f.eks. også lamineres, så man kan bruge det igen og igen til de elever, der har ekstra behov for det.

De 9 h'er fra picto4me
De 9 h'er

De 9 h'er samlet på en side

27/6-2017: Den seddel vi sender med i læsemappen ved start i 1. klasse, samt et par forskellige læselogs/oversigter, hvor eleverne kan notere deres bøger. Side 1 i den sidste fil, har vi sat bagerst i læsemappen. Til inspiration - begge filer er PDF.
Seddel til læsemappe

Diverse læselogs

30/6-2017: Navneskilt der kan formes til en trekant på bordet. Der var et billede og en tråd på facebook i gruppen "For os der...", og jeg fik lige lyst til at forsøge mig med en skabelon. Fonten der er brugt til navnet kan findes her: http://www.dafont.com/hellobasic.font 
Fonten brugt i matematikområdet er "Gittes trykbogstaver", som kan findes både på skolekom og i facebookgruppen "For os der..".


Navneskilt i redigerbart format: Navneskilt i .docx format
Navneskilt i PDF format, hvor man selv skriver navn i hånden: Navneskilt i PDF (der er 2 forskelige PDF'er, alt efter hvordan man vil have Å)

22/7-2017: Farverne til ophæng i klassen. Der er forskellige udgaver i filen.
Farverne 

2/8-17: Lige ovenfor delte jeg tidligere på sommeren en skabelon til et navneskilt, der kan foldes til en trekant og stilles på bordet. Jeg har lavet en udgave, som måske kan bruges i 2.-3. klasse. 
Fonten der er brugt til navnet kan findes her: http://www.dafont.com/hellobasic.font 
Fonten brugt i dansk- og matematikområdet er "Gittes trykbogstaver", som kan findes både på skolekom og i facebookgruppen "For os der..".


Navneskilt i redigerbart format: Navneskilt i .docx format
Navneskilt i PDF, hvor man selv skriver navn på i hånden: Navneskilt i PDF
4/8-17: Begge versioner af navneskiltene er opdateret således, at der nu også er muligheden for et navneskilt med tabellerne i matematikområdet (i stedet for tallene og de forskellige symboler).

5/8-17: Alfabetplakater
Alfabetplakater
10/8-17: Jeg har forsøgt at strække alfabetplakaterne lidt, så de fylder en A4 side, og har nu også tilføjet ordbilledet.
Alfabetplakater med ord

20/8-17: Lidt flere piktogrammer - lavet til Bente Lorentzen, måske andre også kan bruge dem. Følgende er i filen: Fællessamling, læsebånd, natur-teknologi, håndværk og Design, madkunskab, lektiecafé, svømning (både med sort og hvid baggrund).
Flere piktogrammer 

27/8-17: Hvordan læser man med en makker? Når vi om fredagen skal læse med en makker, er det en god ide, at fortælle børnene, hvordan det foregår rent praktisk. Måske kan I bruge denne plakat jeg har lavet og hængt op i min klasse. Vigtigt at gennemgå den de første mange gange. Billederne er fra pixabay.com og Picto4me.
Hvordan læser man med en makker?

21/9-17: Det er blevet efterspurgt, om filen med "De 9 h'er" kunne komme ud i en redigerbar udgave. Jeg har den ikke i word, men I kan få den her i google doc-format. Tryk på filer og lav en kopi, så får I en kopi til jeres eget google drev. I kan også forsøge at downloade den som .docx fil, men jeg tør ikke garantere, om det virker. Klik her: De 9'her 

12/10-17: Øverst her på siden kan du finde et par ark, hvor eleverne kan skrive om deres efterårsferie. Jeg har lavet en anden skriveside inspireret af mine skriveskabeloner, hvor der nederst på arket er hjælpeord, som eleven kan anvende eller blive inspireret ud fra. De to sider i filen er ens, eneste forskel er at der skrivehuse på det ene ark og linier på det andet.
Skriveskabelon efterårsferie
12/1-18: Det er vist lige om lidt, at vi har været 100 dage i skole, så jeg har lige bikset lidt forskellige sider sammen. Der er 10 sider i alt i filen og de kan bruges uafhængig af hinanden. De sidste 3 sider vil dog være oplagt at lave som en hel opgave, evt. i en 0. klasse. 
100 dage i skole
28/5-18: Jeg har lavet en række nye alfabetplakater. Egentlig mest fordi jeg har købt noget clipart, så ved at bruge disse, får jeg en mere ensartet streg i materialet. Alfabetplakaterne lidt længere her ovenfor forsvinder ikke.
Der er 3 filer: Alfabet med sort skrift, alfabet med rød og blåt skrift, alfabet i skrivehus med sort og rød skrift (samt fonten Gittes trykbogstaver).
Nye alfabetkort med sort skrift

Nye alfabetkort med rød og blå skrift

Nye alfabetkort med skrivehus
24/6-18: Lidt længere oppe, under 29/6-16, ligger der en fil med et par skriveunderlag eller ophæng - to til dansk og et til matematik. Jeg har samlet nogle af tingene fra disse underlag og lavet et fælles til dansk og matematik. Måske kan nogen bruge det.
Skriveunderlag da og mat

25/6-18: Farvel til x klasse. De to første sider i filen står der "Farvel til 1. klasse" - de sidste 2 filer står der "Farvel til _. klasse", så den kan bruges på andre klassetrin. Rammerne er fra Krista Wallden - Creative Clips.
Farvel til x klasse
Skoleåret der gik - lavet med 2 forskellige farvede rammer samt almindelige sort ramme omkring. Rammerne er fra Krista Wallden - Creative Clips.
Skoleåret der gik
25/6-18: Min sommerferie - der ligger en anden version længere oppe på siden under 30/6-16. I filen er der også en sort/hvid version, hvis man ikke ønsker i farve. Palmen er fra Studio DevannaRammerne er fra Krista Wallden - Creative Clips.
Min sommerferie
10/7-18: Har lavet en fil der er 'ens i udtrykket' til en kalender. Der er dag, dato, måneder, årstid, årstal samt "i går var det, i dag er det, i morgen er det" i filen. 
Kalender

26 kommentarer:

 1. Sikke nogle fine opgaver. Tusind tak. Lige til at bruge.
  I opgave 3 er der en lille trykfejl (liniernen).

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Eva, det får jeg lige rettet senere. Skal lige på en anden computer. :-)

   Slet
 2. Hej Susanne!
  Tusind tak for alle dine gode materialer og ideer! Jeg finder megen inspiration ved at se, hvad du har lavet og bruger rigtig mange af dine fine opgaver.
  Jeg har været glad for dine 'farv bogstaver -find ord' sider, og ledte efter bogstaver efter 'k' - er der flere på vej? De er superfine til begynderlæsere!
  Tak og venlig hilsen Gitte

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Gitte
   Tak for de pæne ord!
   Og tak for sparket - er gået lidt i stå med de der farv bogstaver, det tager lidt tid at lave dem! Men, skal nok få kigget på dem og lavet lidt flere!!
   Mvh. Susanne

   Slet
 3. Synes du har så mange gode ideer, men hvor jeg håber at du vil forsætte med "farv bogstav" så hele alfabetet er der. bliver så inspireret af dig. Mvh Annette

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, man ved aldrig...men jeg tør ikke love det...bliver det lavet, bliver det lavet over et pænt stykke tid..
   Tak for de pæne ord!
   Mvh. Susanne

   Slet
 4. Det var dog den mest fantastiske blog jeg er stødt på. Jeg er meget taknemmelig og jeg synes virkelig godt om din blog. Mange tak fordi du deler og inspirerer.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Vicky
   Tak skal du have - glad for du tænker der er noget du kan bruge! :-)
   Mvh. Susanne

   Slet
 5. Hej Susanne
  Super fed blog du har.
  Hvilket program laver du farv bogstaver og ord i?
  Mvh Gitte

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Gitte
   Tak skal du have!
   Opgaverne med at farve bogstaver, så der fremkommer et ord, er lavet i google tegning og indsat i et google doc.
   Mvh. Susanne

   Slet
 6. Hej Susanne
  Wow en masse fede ideer du har! Tusind tak fordi du deler ud af dem. Jeg leder efter et skriveunderlag med alfabetet med tegninger til bogstaverne i sort hvid som børnene så selv kan farvelægge. Har du mon et sådan i dine gemmer?
  Mvh Katrine

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Katrine
   Hmm...jeg kan ikke lige mindes, at jeg har set et skriveunderlag som børnene selv kan farve.. Har du tjekket skolekom og facebookgruppen?
   Mvh. Susanne

   Slet
 7. Hej Susanne
  Sikke da en masse brugbart materiale du laver og deler. Tak for det :-)
  Jeg synes foldebogen til at øve ord er rigtig fin, men passer desværre ikke rigtig i "folderne" når den kopieres. Er det noget du forholdsvis nemt kan passe til?
  Venlig hilsen Dorthe

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Dorthe
   Den driller desværre filen... Jeg har forsøgt lidt af hvert, men har måtte give op ift. at få den lavet i en udgave, så den passer i folderne. Finder jeg ud af det en gang, så smider jeg den selvfølgelig op!!
   Mvh. Susanne

   Slet
 8. Hej Susanne

  Tusind tak for dine gode og inspirerende ideer. jeg er helt ny lærer i en 2. klasse og vil gerne introducere talemåder - jeg har fundet dine variationer, men hvordan vil du introducere dette for eleverne? Skal de først gætte hvad det kan betyde og derefter tegne?
  Vh.
  Camilla

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Camilla
   Altså umiddelbart tror jeg, at jeg vil lade tegningen afspejle det som står i talemåden - dvs. f.eks. blod på tanden, en tand med blod på. Og så herefter skrive, hvad det egentlig betyder - på den måde kan eleverne se forskellen i, at man siger en ting (og får et billede inde i sit hoved), men at det betyder noget helt andet i praksis.
   Men omvendt kan du jo gøre/bruge materialet fuldstændig lige som du vil, og så det passer ind i din klasse :-)
   Mvh. Susanne

   Slet
 9. Hej Susanne
  Det er nogle helt fantastiske ting du laver - tusind tak for det :-)
  Hvilken font har du anvendt til at lave piktogrammerne -dagens program? Jeg mangler nogle fag og aktiviteter jeg gerne vil forsøge at lave selv :-)
  Mvh. Christine

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Christine
   Tak :-) Har brugt fonten ABeeZee, som er en font i google doc.
   Hvis du ikke kan få det til at lykkedes, er du velkommen til at skrive de fag og aktiviteter du mangler til susa2027@voes.dk, så skal jeg prøve at kigge på det.
   Mvh. Susanne

   Slet
 10. Armen, det er jo simpelthen så imponerende hvad du har fået produceret af idéer og materialer. Din side er jo en ren guldgruppe. Vil bare lige sige TAK fordi du deler <3

  SvarSlet
  Svar
  1. Bliver altid glad når jeg læser sådan en besked :) Blot glad for at høre, at mine ting kan bruges!

   Slet
 11. Hej Susanne
  Fantastisk materiale du laver, jeg siger også tusind tak, fordi du laver SÅ mange fine ting og deler :-* Jeg både får inspiration og burger at dit flotte arbejde. Jeg blev redet på målstregen med 100-dagsfestens mat. Så skønt :-)
  VH Laila

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Laila
   Glad for at høre, at jeg kan inspirere - og endnu mere glad for lige at redde dig på målstregen ;-)
   Mange hilsner
   Susanne

   Slet
 12. Hej Susanne.

  Sidder her med din fantastiske side, og så sidder jeg og vil bruge dine opgaver med farv bogstaver, øv så stopper de ved L, ærgerligt der ikke er til hele alfabetet. Du har evt. ikke fået det lavet?
  Tak fordi du er så fantastisk, med din fantastiske side.

  Mvh Jane Pierson

  SvarSlet
 13. Kære Susanne.
  Jeg mangler et piktogram med teksten "historie" har du den liggende nogle steder?
  Kh Mie

  SvarSlet
 14. Kære Susanne

  Sikke nogle flotte piktogrammer du har lavet. Jeg kunne godt bruge nogle piktogrammer med ugedagenes navne.


  På forhånd tak


  Randi

  SvarSlet