User-agent: Mediapartners-Google Disallow: User-agent: * Disallow: /search Allow: / Sitemap: https://indskoling.blogspot.com/sitemap.xml

26 november 2018

Christmas - og andet julehalløj

I facebookgruppen "For os der underviser i indskolingen" har Anita Edmondson lagt et rigtig fint materiale om Christmas til 1. klasse. Det brugte jeg sidste år. Nu er de elever jo så blevet 2. klasser, så jeg har været i gang med selv at lave nogle opgaver, så vi også kan arbejde med jul de kommende uger. Jeg har også en 1. klasse i år, og de skal selvfølgelig arbejde med Anitas finde materiale.

Jeg har lavet et kompendium med 16 sider - I kan selv bestemme, om jeres elever skal have alle siderne eller blot nogle af dem. Måske kan du bruge noget at det som ekstra opgaver, hvis du kun bruger nogle af siderne. 
Der er selvfølgelig også lavet en online bog, som I er velkommen til at bruge. I kan se bogen her, men der er også link til den i kompendiet. 
I finder materialet på "Engelsk" under datoen 26/11-18.

Husk også, at jeg har en hel del materiale til emnet JUL i dansk. Der er materialer til 0.-3. klasse, hvor der i det hele taget er lidt af hvert. Måske er der lige det du står og mangler til den kommende måned? Der er også små hilsner fra nissen, hvor det primære formål er at eleverne hygger sig og spreder juleglæde omkring dem. Den mest populære ting på siden er nok kalenderen som du finder øverst, hvor der hver dag er en lille julesang. Og husk, hvis du er logget ind i google, kan du lave en kopi af kalenderen (filer - lav en kopi) og tilpasse den til dine egne elever, hvis du vil have et andet indhold i den.

20 november 2018

Bogstaver i skrivehus

Jeg kan se, at gratisskole.dk er nede, og så vidt jeg kan læse mig frem til rundt omkring, er der tvivl, om siden eventuelt kommer op at køre igen. Det er en side, som er meget brugt, så det vil helt sikkert blive et tab for mange!
Jeg så en lærer på skolekom (jeps, det eksisterer stadig 😉), som efterlyste de små bogstaver i skrivehuse, som vedkommende netop tidligere har fundet på gratisskole.dk. Så jeg har forsøgt mig med at lave en udgave, som måske kan bruges. 

Jeg har lavet 2 forskellige filer. I den ene fil findes både de små og de store bogstaver i skrivehuse. Der er desuden et par tomme sider med skrivehuse, hvis det kan bruges. I den anden fil har jeg forsøgt mig med at vise 2 gange, hvordan det lille bogstav skal skrives, og så et lille skrivehus, hvor eleverne kan øve sig. De fine bogstaver, der viser hvordan bogstavet skrives er fra deleskærm.dk - en stor tak til Rune Elmstrøm! Han har lavet en fin plakat med bogstaver, som med fordel kan hænges i klassen. I finder begge filer på "0.klasse" (eller fanen med skriveark).




Samme sted har jeg også i weekenden smidt endnu en opgave med at farve bogstaver til førskole/0. klasse. Her skal eleverne finde et bestemt stort bogstav og farve det.


12 november 2018

Farv ord - find bogstaver :-)

Så er der et par nye filer på bloggen igen. 

For et par år siden startede jeg på nogle opgaver, jeg kaldte "Farv bogstaver og find ord". Jeg fik kun lavet til og med L, da det var et kæmpe arbejde at lave på computeren. Jeg har så i et stykke tid gået og tænkt lidt over, om de mon kunne laves i hånden på en eller anden måde. Så det har jeg forsøgt mig med. De er derfor ikke helt identisk med de første filer, omend opsætningen er den samme. Brug hvis I kan! :-)

I samme stil har jeg lavet alfabetet, og har lavet disse som "Find og farv bogstavet". De er også delvis lavet i hånden, så det er med mine kragetæer. Synes selv de er blevet ret fine.

Begge filer har jeg placeret på "Lidt af hvert", men jeg har også samlet dem på "0. klasse", da jeg tænker de jo i høj grad er oplagt i 0. klasse, samt specialundervisning og før-skole. (Under datoen 12/11-18.)




På fanen "0.klasse" finder I også en 'ABC bog. Jeg har lavet en vejledning på første side i filen, der er nemlig 2 udgaver af bogen. (Datoen hedder 30/10-18.)