User-agent: Mediapartners-Google Disallow: User-agent: * Disallow: /search Allow: / Sitemap: https://indskoling.blogspot.com/sitemap.xml

18 december 2019

Efter jul og nytår

Om to dage kan vi alle gå på en velfortjent juleferie. Jeg er mere end klar - der har været drøn på de sidste 4 måneder, så det bliver rart med lidt julefred og hygge med familien. 
Jeg har ikke fået lavet nogle nye materialer til nytår og omkring juleferien, men mon ikke der alligevel er noget her på siden, som du kan bruge...

På fanen Nytår finder I en skriveside omkring 2020, ligesom I finder input til den foldebog, som foldebogspigerne Carina og Malene lavede for et par år siden. I filen er der link til deres facebookside med video, så I kan se, hvordan foldebogen laves. Jeg brugte den selv for 3 år siden med stor succes, så jeg kan kun anbefale det! De opdaterede filer findes under 16/12-19. 

Samme sted finder I også en quiz og byt omkring juleferien. Der er to forskellige udgaver i filen, så det skulle være muligt at finde en version, som kan bruges uanset om du har 1. eller 3. klasse. Der er også en "Find en der..." omkring juleferien - en med ren tekst og en med billeder, som eleverne kan støtte sig til.

Quiz og byt er også lavet på engelsk, hvis man mangler en opgave til engelsk lige efter ferien. Find den på fanen Engelsk og scroll ned til 19/12-18. Igen er der 2 versioner, så det kan bruges på forskellige klassetrin - den ene version kan sikkert bruges helt op i 4.-5. klasse. Hvis man mangler lidt yderligere til engelsktimerne, er der også lavet en bog til Book Creator, som I kan dele i et bibliotek og selv lade eleverne arbejde med. Her skal eleverne fortælle om deres juleferie.

Rigtig glædelig jul og godt nytår til jer alle - og på gensyn i 2020!



10 december 2019

Ny blogger på folkeskolen.dk og glædelig jul

Jeg er blevet blogger på folkeskolen.dk. Hvis I har lyst til at læse med, har jeg netop lavet et nyt indlæg med titlen "Tanker om at dele - og kritik heraf. Skal man tie stille eller kritisere de, der selv laver materialer?" Det minder sikkert en del om noget af mine 'tanker om' indlæg, som jeg også har lavet her på bloggen. Men efter en kommentar jeg læste, har jeg gået og tænkt over det her med om vi nødvendigvis skal sige noget, hvis vi ikke har noget positivt at sige? Og ja, nogle gange skal vi selvfølgelig det - det afhænger uden tvivl af situationen! Men måske var der tidspunkter, hvor det var bedre, at vi blot lukkede øjnene eller gik videre til noget andet? 

Har du lyst til at læse med, kan du finde indlægget på https://www.folkeskolen.dk/blogs/susanne-christensen/, hvor du også kan læse mit første indlæg, hvis du ikke allerede har læst det. Det er kort og godt et indlæg, der fortæller lidt om, hvorfor jeg i det hele taget kom i gang med at lave materialer.

Ellers så håber jeg, at I alle får julehygget ude på skolerne. Det er vildt at tænke på, at om ca. 1½ uge kan vi holde en velfortjent juleferie. Jeg synes tiden går alt for hurtigt! 

Hvis jeg ikke får lavet et indlæg inden jul, så vil jeg gerne ønske jer alle en rigtig glædelig jul! Jeg håber alle får gode dage med familie og venner, og får en ferie lige som de gerne vil have det, inden det igen går løs i januar. I Aalborg starter vi allerede 2. januar - fristes til at sige stakkels unger (og stakkels lærere)! ;-)