User-agent: Mediapartners-Google Disallow: User-agent: * Disallow: /search Allow: / Sitemap: https://indskoling.blogspot.com/sitemap.xml

31 oktober 2015

Lidt mere til sætninger :-)

Jeg fik lige lavet et par arbejdsark mere til sætninger. Bl.a. et ark som nok kan bruges i løbet af 1. klasse, for at hjælpe med at gøre eleverne opmærksomme på forskellen mellem bogstaver, ord og sætninger. Og så et ark jeg har kaldt "Slå en sætning" - den er nok lidt svær, så tænker umiddelbart 2. klasse.... Men igen, kig på jeres elever :-) Begge findes under fanen sætninger, og der selvfølgelig en kort introduktion til læreren i starten af filen.

26 oktober 2015

Sætninger

Jeg har lavet nogle ark til arbejdet med sætninger. På arket er et billede med nogle ord rundt om, og man skal nu skrive sætningen der passer til billedet. Der er i alt 20 ark. Opgaverne er placeret under fanen "Sætninger". Der er lavet en kort vejledning til læreren på første side.

22 oktober 2015

Endnu en ny fane...

Tja, der kom lige en fane mere - Engelsk. Det er ikke sikkert der kommer så meget derind, men jeg fik lige ideen til et spil "I have - who has" omkring halloween, som jeg gerne vil lave i min 3. klasse, så jeg tænkte jeg lige så godt kunne smide filen her på bloggen også :-)

Læseforståelsesopgaver afprøvet

Så blev min 2. klasse endnu engang forsøgskaniner - men det tager de nu meget pænt :-) Jeg blev nødt til at få afprøvet nogle af mine opgaver omkring læseforståelse for at se, om de i det hele taget gav mening. Og jeg kan heldigvis sige, at mine elever var ret begejstrede for dem! De synes, at det var nogle fine opgaver. Dog mente enkelte af dem, at teksterne var for korte/lette (brugte ark fra 3 og 4 under fanen læseforståelse). Det var også nogle af mine skrappe læsere, så det kan jeg godt forstå. Må lige overveje, hvad jeg gør... Nå, men jeg spurgte dem, hvad de tænkte om at teksten skulle læses tre gange? En af pigerne havde et fantastisk svar, som var noget i retning af, at det gav ret god mening, fordi første gang var det lidt svært, men når man læste den tredje gang, så gik det hurtigt og var let. Spørg lige om læreren havde det store smil på - det var jo lige svaret jeg var ude efter! Og der var ikke en enste der brokkede sig over, at de skulle læse den tre gange. Stort set alle nævnte, at det med at skulle tegne var dejligt. Klassens pædagog deltog i undervisningen. Han synes også ret godt om opgaverne. Og som han sagde, så lærer de børnene at kigge efter i teksten og hæfte sig ved det de læser - hvilket igen måske gør dem opmærksomme på nogle ting, som de selv kan bruge, når de skriver egne tekster; en sidegevinst jeg slet ikke havde overvejet. 
Så ergo kan jeg konstatere, at det ikke er sidste gang vi laver disse opgaver! Måske de skal på ugeskemaet???

20 oktober 2015

Ugeskema

Sommeren 2013 læste jeg bogen Ugeskema-Revolutionen og blevet meget inspireret. (Kender I ikke til bogen kan I læse mere på www.ugeskemarevolutionen.dk) Jeg har siden da arbejdet med ugeskema. Jeg fik ikke brugt det så meget som jeg gerne ville sidste år, men det skal være anderledes i år. Derfor er vi i går startet op igen med ugeskema. Jeg har sat en del af mine spil på ugeskemaet og de er et KÆMPE hit - de elsker det simpelthen! Havde jeg vidst det, skulle jeg jo have lavet dem for læææænge siden... Favoritterne er klart slå et ord, 4 på stribe og slanger/stiger. Jeg har lamineret dem, så pladerne kan bruges igen og igen. På ebay har jeg købt nogle brikker - lidt a la dem man bruger til banko. De er i forskellige farver og så er de gennemsigtige, så det er nemt at se ordene igennem. Det virker perfekt! Spillene kan findes under fanen spil. Skal helt sikkert have lavet dem med andre ord, når vi engang er klar til at gå videre med andre emner...

19 oktober 2015

Ny fane...

Der røg lige en fane mere på :-) Har lavet en fane der hedder emner, hvor det vil være mere emneorienterede opgaver. Der er lige lagt et par filer ift. de nordiske guder (skriveskabeloner og to spil).

17 oktober 2015

Mere til læseforståelse

Jeg har opdateret fanen med et par læseforståelses-opgaver mere. Jeg er meget interesseret i et praj om dem - kan eleverne lide dem, giver de mening?

JUL

Julen nærmer sig, så jeg har lavet en fane der hedder jul. Kig forbi i den kommende tid. Indtil videre er der lagt en julekalender ud, som måske kan bruges som en del af julehyggen i december. Giv meget gerne besked, hvis I finder fejl i kalenderen!

18/10: Så kom der også lidt forskellige opgaver om jul ud - der kommer nok flere hen af vejen...

Skriv om efterårsferien

Efterårsferien er snart forbi og mange starter ugen med at skrive om ferien. Jeg har lavet et par forslag, som måske kan bruges. Ligger også under fanebladet "Lidt af hvert".


WAUW!

Over 3000 klik har der været på min lille blog i løbet af de sidste døgn - det er jo helt vildt! TAK!

Bloggen er blevet udvidet en smule. Der er kommet en ny fane - Lisettes fane; tjek den ud! :-)

16 oktober 2015

Så er bloggen igang...

Så er alt materiale lagt på bloggen, og vil løbende blive opdateret, når inspirationen til nyt materiale indfinder sig :-)
Nyt indenfor de sidste 14 dage kan nævnes:
- Faglitteratur
- Litteraturarbejde
- Læseforståelse
- Ord-memory, ord-famlier + CL hertil (kig under spil)
- Lidt matematik (kig under matematik)
- Ordjagter (se under lidt af hvert)

15 oktober 2015

Velkommen til min blog

I kan læse mere om hvem jeg er og baggrunden for denne blog under fanebladet "Om mig". Jeg håber, at jeg med denne blog dels kan inspirere dels kan hjælpe pressede lærere i en travl tid.