Skrivning

Hvis du arbejder på en skole, som indrapporterer til Copy-Dan, 

så husk at indrapportere brugen af mine materialer, hvis du bruger dem i din klasse.

Lidt input og gode ideer til arbejdet med skrivning generelt. Der er bl.a. en side med gode ideer til, hvad man kan skrive om. Min klasse er ret vilde med de skrivebøger jeg har lavet - se filen Forsider til skrivebøger. 

Forsider til skrivebøger

Ideer til skrivning

Hjælpeord til skrivning

Er min tekst færdig?
I Tiger har jeg købt 'ispinde' i forskellige farver - de er cirka samme længde som en almindelig ispind men bredere, og de kan bruges til rigtig mange ting. Jeg har f.eks. lavet en krukke, hvor man kan trække en pind med forslag til en leg til pauserne. Men man kunne også lave skrivepinde - træk en pind og lav opgaven. Se f.eks. filen her nedenfor med ideer.


Ideer til skrivepinde

26/5-16: Ordlister der kan bruges i skriveværksted. Se evt. Lisette Jørgensens opslag i facebookgruppen "For os der underviser i indskoling" for inspiration.
Ordlister

5/7-16: Hvis du-spørgsmål. Kan bruges til små skriftlige opgaver eller mundtligt på klassen. 
Hvis du spørgsmål
23/8-16: Udfyldte handlingsbro som måske kan hjælp børn i gang med at skrive. Hvis klassen er tryg ved handlingsbroer, kunne man evt. udfylde nogle stykker sammen på klassen (eller lade eleverne lave deres egen), og samle dem, så man kan trække en handlingsbro, når der skal skrives en historie.
NB: 25. august: Filen er rettet - havde lige glemt at ændre på teksten under broen (det er de mærkeligste ting man kan komme i tanke om, om natten...).
Skriv historie ud fra handlingsbro

10 kommentarer:

 1. Hej Susanne
  Tak for dine mange gode ideer til indskolingen. Håber dine bøger snart udkommer. Dem vil jeg gerne købe til vores skole.
  kh
  Charlotte

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Charlotte
   Tusind tak for de pæne ord :-) Er der noget bestemt, du godt kunne tænke dig i bogform - så kunne jeg jo forsøge at kigge på det ;-)
   Kh Susanne

   Slet
 2. Også fra mig skal der lyde en stor TAK for de mange ideer. der er at finde på din side :-) vh Bente Shefer, lærer

  SvarSlet
 3. Hej Susanne
  Det er rigtig godt det du har lavet:-)
  Jeg underviser i modtageklasse (3.-4. klasse). Det er ikke altid, at man kan finde ideer/materialer, som kan bruges i modtageklasserne. Men du har nogle gode ideer som jeg sagtens kan bruge. Tak for det:)
  Hilsen
  Alev

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Alev
   Hvor er jeg glad for at høre, at du kan bruge ideerne i modtageklassen - fedt!
   Mvh. Susanne

   Slet
 4. Kære Susanne

  Tusind tak for en kæmpe inspiration til at arbejdet med dansk i indskolingen. Fantastisk relevant og aktivt og legende for eleverne. Jeg arbejder med Fandango systemet (Fandango 2) og den er mange gange for svær og ulogisk for eleverne. Fandango Læsestavebogen går ikke nok i dybden med fx. stavning.
  Har du inspiration til arbejdet med korte og lange vokaler?

  Mange hilsner
  Susanne Hassing Christensen

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Susanne
   Tak skal du have! :-)
   Jeg går faktisk og tænker lidt over det med de korte og lange vokaler, men har endnu ikke lavet noget - jeg synes faktisk selv at det er lidt svært at finde ud af... Jeg går i tænkeboks! ;-)
   Mange hilsner
   Susanne

   Slet
 5. Kære Susanne
  Det er en fantastisk idé med handlingsbroen - her er rigtig gode skriveoplæg. Har du mon handlingsbroen uden indhold, som man kunne bruge, inden man skriver sin historie?
  Tak for dine dejlige ideer.
  Mvh Pernille

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Pernille
   Nå ja, havde ikke lige tænkte på at smide den ud uden indhold. Du kan finde den her: https://drive.google.com/open?id=0B5wDn0OYJCgXSkJaM1ljRldxUzg
   Mange hilsner
   Susanne

   Slet