Eventyr

Hvis du arbejder på en skole, som indrapporterer til Copy-Dan, 

så husk at indrapportere brugen af mine materialer, hvis du bruger dem i din klasse.

Dette er nogle af de første ark jeg lavede, men måske de kan bruges alligevel. Har lavet et par ark, hvis man har fokus på eventyr.

Eventyr - begynder handlingsbro

Eventyr - favorit

Eventyr - personsammenligning


3/2-17: Eventyr-handlingsbroen der ligger øverst ovenfor, er nu lavet i en udgave, hvor der står Gys i stedet for Eventyr. Den kan findes her.

22/10-17: Vi lærer ord - eventyr. Et materiale der minder lidt om et par andre filer her på bloggen. Kommer igennem forskellige eventyr ord (både navneord, tillægsord og udsagnsord). Tænker umiddelbart 1.-2. klasse. HUSK at læse den første side i filen, hvor du kan finde mere information om materialet.
Vi lærer ord - eventyr
2/4-18: Jeg fik lige lyst til at prøve noget helt andet ift. at lave materialer - så må tiden vise, om der kommer mere til, for det har taget en stor del af en dag at lave ;-) Skal I arbejde med "Prinsessen på ærten" eller mangler du bare lidt materiale til et par timer, så kig forbi materialet her og se, om det evt. er noget der kan bruges. Jeg tænker umiddelbart 1.-2. klasse. Måske 1. klasse, men omvendt kan teksten være svær for nogle, og der kan være elever i 2. klasse som vil have glæde af at læse denne tekst, da den er noget kortere end eventyret. Jeg har skrevet eventyret i en kort udgave med lidt billedstøtte til. Opgaverne er en meget blandet landhandel og i forskellige sværhedsgrader, så kig endelig forbi dem. Der er bl.a. også 2 forskellige muligheder for at lave en flipbog.
Læsetekst i forkortet udgave
Opgaver til Prinsessen på ærten
3/4-18: Har forsøgt mig med at lave en lidt kortere tekstudgave, måske den er lettere for elever i 1. klasse. Den springer lidt i tid (nutid/datid), men det er gjort bevidst for at bruge nogle lettere bøjningsformer indimellem. Billeder mv. er identisk med "Læsetekst i forkortet udgave", som kan ses ovenfor.
Læsetekst i kortere udgave

25/4-18: Inspireret af mine "Jeg kan læse" ark har jeg lavet en bog om eventyrfigurer. Bogen er lavet til print i både sort/hvid og farve. Til brug i 0.-1. klasse. Gennemgår enkelte hyppige ord og en del tillægsord.
Læse om figurer i eventyr

14/5-18: 2. april delte jeg et materiale ovenfor om "Prinsessen på ærten". Jeg har nu fået lavet et lignende materiale til eventyret "Hans og Grete". Der er 2 forskellige læsetekster (har forsøgt at lave den ene lidt kortere) samt opgaver der eventuelt kan bruges til (husk at kigge dem igennem, da de har forskellig sværhedsgrad). Til 1.-2. klasse.
Læsetekst Hans og Grete
Læsetekst i kortere udgave
Opgaver til Hans og Grete

12/6-18: Har forsøgt mig med et læseteater til Prinsessen på ærten. Kan bruges sammen med de andre materialer til eventyret, der kan findes her ovenfor.
Læseteater

Ingen kommentarer:

Send en kommentar