User-agent: Mediapartners-Google Disallow: User-agent: * Disallow: /search Allow: / Sitemap: https://indskoling.blogspot.com/sitemap.xml

22 marts 2018

Multimediefestival

Den 1. februar lavede jeg et indlæg på "Indskoling it" omkring Multimediefestivalen, som fire klasser på min skole havde tilmeldt sig.
Klasserne arbejdede i starten af februar med at lave stop motion film over et kendt eventyr. Det var meget engagerede børn jeg mødte de uger, og jeg kan kun anbefale andre at arbejde med stop motion.

I dag blev det så den 22. marts, og klasserne skulle på UCN til festivalen. Der er fra læreruddannelsens side gjort meget ud af dagen, børnene bliver mødt på den røde løber og arrangørerne er klædt i deres fineste tøj. Jeg er så heldig, at jeg sad på kontoret i den anden ende af bygningen, så jeg måtte jo lige kigge forbi og se de forskellige film. Selvom der var 3 forskellige opgaver, som eleverne/lærerne kunne vælge imellem, havde alle skoler satser på animation af et eventyr - det er nu også en skøn opgave for indskolingsbørn.

Det var desværre ikke Vejgaard Østre Skole som løb af med 1. pladsen, men en af grupperne fik en meget flot 2. plads og desuden vandt de 'publikumsprisen', dvs. det var den film publikum bedst kunne lide. Jeg er så imponeret af gruppens film - Prinsessen på ærten. Så allerede for en måned siden spurgte jeg Victor, Amilia og Anna E, om jeg måtte have lov til at lægge deres film op på min blog, og de kiggede på mig med det gladeste ansigt og sagde stolt "JA!". Og nu kan jeg så endelig, sende den ud til jer der følger med her - vi skulle lige have festivalen gennemført, før den måtte komme ud. Tag godt imod "Prinsessen på ærten" - eleverne har selv stået for det hele, og der har stort set ikke været lærere involveret i arbejdet.

09 marts 2018

Læseforståelsesopgaver

Pyha en uge jeg har haft! Der er lidt at se til, når man starter nyt arbejde og oven i kører mere eller mindre almindeligt skema de andre dage indtil påskeferien. Og så lige et par andre småting oveni i denne uge... Lad os bare sige, at jeg er glad for at der er weekend!! 

Men sjovt nok er det ofte når jeg har travlt, at jeg pludselig får nogle ideer. Og i går fik jeg en ide om at lave nogle 'lydrette' (eller næsten lydrette) læseforståelsesopgaver i stil med dem, der i forvejen kan findes her på bloggen. Jeg har derfor nu fået lavet en fil med 10 sider. Det er ikke nok, det ved jeg godt, men det er hvad det blev til lige nu. Hvis jeg ellers kan få digtet lidt flere tekster, vil jeg se om jeg evt. kan få udgivet en "Jeg kan læse og forstå - lydret" på Forlaget Vektor, som udgiver mine andre materialer. Filen med opgaverne findes på fanen "Læseforståelse" samt "0. klasse".

Derudover fik jeg i dag en henvendelse på en matematikopgave. Jeg har en opgave liggende om at finde det dobbelte og henvendelsen gik på, om jeg ikke kunne lave en om at finde det halve. Den tog ikke så lang tid at lave, så den er smidt på fanen "Matematik" (find det halve af 2,4, 6, 8. 10 og 12). Måske andre kan bruge den også.
                                  
     

08 marts 2018

Oplæg for børnehaveklasseforeningen

I tirsdags var jeg ude at holde oplæg for børnehaveklasseforeningen. Det var jeg også sidste år. Da fortalte jeg om min blog og inspiration til materialer i 0. klasse. I år satte jeg fokus på IT. Det er et ret stort emne...for hvor starter og slutter man? Jeg samlede nogle bud på apps og hjemmesider, men mine bud er jo blot et lille indblik, for der findes jo et hav af apps og sider. Derfor lavede jeg undervejs også link til en side, hvor dem der deltog kunne komme med gode ideer og få skrevet ned. Måske har du også nogle bud, så er du velkommen til at tilføje dem, når du kommer forbi linket i præsentationen her nedenfor. 
Af programmer koncentrerede jeg mig om "Skriv og læs" samt Book Creator - især sidstnævnte, som jeg jo er stor fan af. Det blev en smule hektisk, cirka samme oplevelse som når man står i en klasse og skal have 25 børn i gang på samme tid :-D Men det lykkedes til sidst!
Jeg håber, at de der deltog blev inspireret og fik lidt med hjem. Der deltog en håndfuld fra Brande området, som var kørt hele vejen til Aalborg, og jeg håber især, at de fik noget med sig, når de nu var kørt så langt. 
Har I lyst til at kigge med, kan I se mit oplæg her nedenfor.