User-agent: Mediapartners-Google Disallow: User-agent: * Disallow: /search Allow: / Sitemap: https://indskoling.blogspot.com/sitemap.xml

02 januar 2021

Online igen

Så er vi hjemsendt endnu engang, og facebook er de seneste dage eksploderet med spørgsmål, for hvad gør vi nu? På mange måder er jeg mere tryg denne gang, for efter forårets nedlukning har vi jo prøvet det før, så brug de erfaringer som blev gjort dengang, så skal det nok gå.

En af de store udfordringer er uden tvivl de yngste, hvor eleverne ikke har deres egen computer. Vi kan ikke som udgangspunkt blot regne med at forældrene har et device, som deres barn kan bruge. For det første skal mange forældre måske bruge deres i forbindelse med hjemmearbejdet og for det andet, så kan vi have mange hjem, hvor man ikke har muligheden for et device (af forskellige grunde). Dernæst kan man IKKE bare gå ud fra, at man som forældre har mulighed for at printe. Det er langt fra alle hjem som har en printer. Så det med blot at vedhæfte opgaver, som forældrene lige printer ud, den dur altså ikke. 

Så hvad gør man så? På mange skoler er der sikkert mulighed for, at lærerne kan møde ind og samle en pakke til forældrene, som de så kan hente på et tidspunkt. Men ellers handler det om at give opgaver i de materialer, som eleverne fik med hjem inden juleferien, samt give opgaver via lyd/video, så forældrene (og dermed børnene) har mulighed for at høre dagens opgave som lydfil. (Mangler du et simpelt sted at lave en lydfil, så læs eventuelt dette indlæg. Filerne herfra kan nemt vedhæftes beskeder/opslag på Aula.) En mulighed kan også være at man laver en hjemmeside eller lignende, hvor man samler opgaver, vider og lydfiler - men er du utryg i dette, er det nok ikke det der lige ligger først for at gå i gang med. ;-)

Lidt af hvert har jeg netop placeret filen "Hjemmeopgaver i dansk", hvor jeg har forsøgt mig med 17 små opgaver, som eleverne - forhåbentlig - selv kan pusle med, når de har fået opgaven præsenteret. Jeg har lagt en PDF-fil op, og har desuden gemt hver opgave som en billedfil, så de er lige til at vedhæfte opslag/besked på Aula (download billederne til egen computer). Opgaverne er tiltænkt 1. klasse, men flere af dem kan også (eventuelt med ændringer) bruges i 0. og 2. klasse. Scroll ned til lige over kommentarerne - der står Januar 2021 som overskrift. 


Som I efterhånden ved er jeg Google bruger og på min skole anvender vi Google Meet. Jeg har lavet et Jamboard, som kan bruges som et socialt indslag til første dansktime efter juleferien. Ofte vil man lave Quiz og byt eller Find en der..., men det er jo af gode grunde ikke muligt. Men derfor kan man jo godt lave noget lignende, så man har mulighed for at snakke sammen om juleferien. Med et Jamboard kan alle på samme tid besvare et par spørgsmål, og efterfølgende kan læreren præsentere Jamboardet, så der kan samtales yderligere om det (samtalen kan selvfølgelig også foregå undervejs). På Lidt af hvert har jeg uploadet et par vidoer der viser, hvordan det virker og I finder også linket til det Jamboard jeg har lavet, så I får jeres egen kopi (scroll ned til lige over kommentarerne - der står Januar 2021 som overskrift). I kan også se videoerne her (brug jamboard) og her (jamboard i et meet).



Jeg har også lavet et par digitale filer omkring nytåret/juleferien - læs mere om det i sidste indlæg, som du finder lige HER.

Og så blot et par input, som er værd at overveje ift. kommunikation med forældrene om arbejdet den kommende tid.
- Er dine elever vant til at bruge læringsplatform (MinUddannelse/Meebook), så fortsæt med det - det er en god måde at være sikker på at både elever og forældre ved, hvad der skal ske i løbet af en uge.
- Arbejd gerne sammen i teamet om en fælles ugeplan, hvor der indskrives for hver dag og hvert fag, hvad dagens/ugens arbejde skal bestå af. Om muligt gerne en plan for hele ugen. Del denne med både elever og forældre, så alle kan kigge med. 
- Denne plan kan også laves på f.eks. en hjemmeside eller lignende, så forældre/elever ved, at det er her undervisningen foregår.
-Begræns hvor mange opslag der laves til forældrene på Aula. Informere på Aula om, hvor de kan se ugeplan - hvordan de følger med i undervisningen (læringsplatform, ugeplan delt med link eller noget andet). 
- Har du 0.-1. klasse og dermed primært vil bruge Aula som platform, så skriv det til forældrene, så de ved det og forsøg at hold dig til enten et opslag for hver dag (og gør forældrene opmærksom på det) eller et opslag der gælder hele ugen. 

Husk på at rigtig mange forældre også arbejder hjemmefra, og derfor kan være udfordret på tid, mulighed for at hjælpe og som nævnt tidligere muligheden for at deres barn har et device til rådighed (hvis de ikke har fået fra skolen). 

PS. Jeg lavede 3 indlæg her på bloggen i marts måned, måske disse også kan bruges nu. Er du på en mobil, så klik på 'Vis internetversion' i bunden, så kan du bedre finde de gamle opslag fra marts.

2 kommentarer:

  1. Jeg kan simpelthen ikke finde de 17 opgaver, som ellers ser så spændende ud på det lille billede. Kan du mon guide mig? Mange hilsener Sanne

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Sanne
      Godt du skrev, for det glemte jeg da helt at skrive. Klik på billedet (eller følg linket til Lidt af hvert) og scroll ned til lige før kommentarerne). Der står januar 2021 som overskrift.
      Vh Susanne

      Slet