User-agent: Mediapartners-Google Disallow: User-agent: * Disallow: /search Allow: / Sitemap: https://indskoling.blogspot.com/sitemap.xml

12 april 2020

Påskeferie, vaske hænder og links

Jeg glemte et par ting i går, men så skriver jeg da bare et indlæg mere. Jeg fik nemlig i sidste uge en henvendelse fra en lærer, om jeg mon kunne lokkes til at lave et ark til at skrive om påskeferien. Så det har jeg selvfølgelig gjort. Jeg ved ikke, om der er nogen der tænker de kan bruge dem i disse tider, men om ikke andet så er de der jo så til næste år. ;-) Jeg har lavet dels som skriveskabelon (med eller uden billeder/ord) eller blot som ark, hvor man kan skrive lidt på - så kan man selv vælge, hvad der passer bedst til ens elever. Find dem på Lidt af hvert under 9/4 (scroll helt ned til kommentarerne begynder).

Samme sted har jeg også lige smidt et piktogram der passer til mine andre piktogrammer til dagens program - vaske hænder. Så har man mulighed for at tydeliggøre i programmet, hvornår der skal vaskes hænder. 

Og så til lidt forskellige links. Jeg ser rigtig mange der efterlyser sange til at hjælpe med at få vasket hænder, oversigter generelt omkring håndvask, osv. Nogle er også gået i gang med selv at lave plakater og dele. Det vil jeg holde mig fra - jeg kan ikke tegne, så det vil ikke blive kønt. Og egentlig så findes der rigtig mange muligheder fra det offentlige som kan bruges - noget af det har jeres skole måske allerede bestilt inden nedlukningen.

Milton og den usynlige coronavirus: En rigtig fin bog, som jeg kun kan anbefale. Bogen er indlæst, så man kan høre den læst højt af selveste Lars Bom. I bogen (og på hjemmesiden) er desuden Miltons vaske hænder sang, som man måske kan bruge og afspille, når der skal vaskes hænder? På siden findes desuden forskellige spil, og jeg ved at der arbejdes på højtryk med en lærervejledning, hvor der også bliver opgaver i PDF-format, som kan printes.

Klistermærke til ophæng: Fra KL og Komiteen for Sundhedsoplsyning en strimmel klistermærke der viser, hvordan man vasker hænder. Jeg ved, at min skole fik indkøbt nogle af disse lige inden vi blev sendt hjem, så dem regner jeg med er sat op på min skole, når vi kommer retur i næste uge. Den kan også fås i en udgave til de lidt ældre elever og personale, som vi også har købt - se den HER. (Og bare lige for at få det på det rene, så JA, jeg mener at det er skolens pligt og ansvar at indkøbe disse og sætte op ved toiletter/håndvaske - og gerne i klasserne, hvis der er håndvaske. Det burde ikke være op til den enkelte lærer at indkøbe sådanne ting.)
Hvis man selv vil printe, så faldt jeg over DENNE planche, godt nok fra Fødevarestyrelsen, men den viser ret fint, hvordan man vasker hænder korrekt.

Video - vask hænder børn: En video lavet tilbage i 2009, men som også meget tydeligt viser, hvordan man vasker hænder. Man skal dog lige være opmærksom på, at de steder der nævnes til slut i videoen ift. hvornår der skal vaskes hænder er udvidet en smule med alt det der foregår lige nu. Læs Vejledningen for gradvis, kontrolleret genåbning af skoler og fritidsordninger hvor alle oplysninger ift. hvornår der skal vaskes hænder kan findes (i videoen står der f.eks. før du spiser, ifølge vejledningen skal der vaskes hænder både før og efter man har spist).

Og så faldt jeg over et par interessante sider fra Region Sjælland, som også har nogle gode oversigter i børnehøjde. Siderne er ikke lavet i forbindelse med corona, men er generelle sider - men derfor er de nu ret fine alligevel.
Første link: Her findes også en rigtig fin video der viser, hvordan man vasker hænder. De har desuden lavet en plakat der viser, hvilke områder man ofte glemmer, når man vasker hænder.
Andet link: Her finder du bl.a. en plakat med, hvornår der skal vaskes hænder (igen pas lidt på, da det hele jo pt. er udvidet ift. hvornår hænderne skal vaskes). Du finder også en plakat klar til udprint med en vaske hænder sang på melodien Mester Jakob. Den skal måske synges 2 gange, det tager ca. 25 sekunder at synge de to vers. ;-)
Tredje link: Her finder du de materialer, som Region Sjælland har lavet (bl.a. materialer fra de første to link). Igen, de er ikke lavet til denne situation med corona, men det kunne godt tænkes, at du kan bruge noget af det.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar