User-agent: Mediapartners-Google Disallow: User-agent: * Disallow: /search Allow: / Sitemap: https://indskoling.blogspot.com/sitemap.xml

03 august 2021

Fortæl om sommerferie

Jeg kan huske, at jeg på et tidspunkt har fået eleverne til at skrive og fortælle om deres sommerferie ved at tegne og farve på et par solbriller. Og for et par år siden var det et par 'flip-flop'-sko, som blev brugt til formålet. Inspireret af en række 'Back to school' t-shirts, som jeg har set nogle gange (hvor eleverne fortæller om sig selv til nye lærere, idet man i USA ofte skifter lærere hvert år, når man har været indskolingen igennem), tænkte jeg at en t-shirt var oplagt at bruge til at fortælle om sommerferien. Og samtidig kan de bruges til at pynte lokalet op i den første tid, så det er da win-win. (Den til de yngste kan også bruges som pynt på døren.) 

Hvis man giver eleverne tid til at tegne og farvelægge så felterne bliver fyldt helt ud, kan de blive enormt flotte - så måske det er et projekt, som også kan sendes hjem, hvis eleverne gerne vil arbejde med det. Man kan selvfølgelig også lade eleverne skrive i felterne og på den måde udfylde deres t-shirt. Det er helt op til jer - i filen er der mulighed for begge dele.

Opgaven er lavet på både dansk og engelsk, hvis der er engelsklærere som synes, at det kunne være en hyggelig opgave at starte med. Jeg tænker, at min 4. klasse skal lave den, og så kombinere jeg nok, så de selv skal vælge nogle felter at skrive i og andre farvelægge.
Filen til de ældste er opdateret med en udgave på tysk også.

Jeg har lavet 2 udgaver. En der kan bruges fra ca. 2. klasse og op. Denne skal printes i A3. Den anden udgave er fra ca. 0-2. klasse, og skal printes i A4. 

I kan finde filerne på 'Lidt af hvert' (scroll ned til lige før kommentarerne), men jeg har også opdateret mappen med 'efter ferie' opgaver, som du finder på 'Klar til et nyt skoleår'.

0-2. klasse

Ca. 2. klasse og frem


Ingen kommentarer:

Send en kommentar