User-agent: Mediapartners-Google Disallow: User-agent: * Disallow: /search Allow: / Sitemap: https://indskoling.blogspot.com/sitemap.xml

13 april 2022

Fif til Google drev

Det slog mig lige, at jeg ikke har lavet et blogindlæg om den IT-vejledningsside, som jeg har lavet med en god kollega fra CFU. Jeg tror jeg har delt linket til siden i facebookgruppen, men synes egentlig hjemmesiden, har fortjent sit eget blogindlæg.

Mark Holler som jeg arbejder sammen med på CFU er IT-vejleder på Sofiendalskolen i Aalborg, og jeg er IT-vejleder på Vejgaard Østre Skole. Vi har længe talt om, at vi gerne ville lave en hjemmeside med små videoer, der viser, hvordan man gør forskellige ting i eksempelvis Google slides og Google sheets. Men også hvor der hen af vejen kan blive delt andre videoer, f.eks. om programmer på Skoletube.

Du finder hjemmesiden IT-vejledning lige HER. Der er pt. videoer til Drev, Slides, Sheets, Docs og Sites. Derudover er der lavet en enkelt video omkring Stop Motion Studio fra Skoletube, og hvordan man får det i gang på en chromebook. Desuden en Tips og Tricks med tips til især genvejstaster eller andet. Så, har du fået en chromebook i hånden for første gang og ikke helt ved, hvad du gør, så kig forbi. Eller måske har du brugt en chromebook gennem nogle år, men er stadig i tvivl om du får udnyttet alt hvad du kan - så er siden helt sikkert også for dig.

Er der ting, som du gerne vil lære, hvordan man gør, så skriv meget gerne til mig, så ser vi, om det er noget vi kan lave en video om. 

Den sidst nye video jeg lige har smidt op, deler jeg også lige her. Det er nemlig et ret smart tip til, hvordan man kan lave 'blank' skærm, når man er i gang med en præsentation. Og hvad gør man, hvis man gerne vil bruge en laser for at gøre eleverne opmærksomme på et bestemt sted i præsentationen? Det er der også råd for.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar