User-agent: Mediapartners-Google Disallow: User-agent: * Disallow: /search Allow: / Sitemap: https://indskoling.blogspot.com/sitemap.xml

14 september 2020

Lav sætninger

Noget af det første jeg lavede materialer til, handlede om at bygge sætninger op. Det at udbygge en sætning, så der kommer flere detaljer på sætningen og de bliver længere. Disse materialer kan findes på Sætninger. (Reklame: Jeg har også udgivet en bog på Forlaget Vektor med lignende opgaver.)

Nu har jeg så lavet en ny fil, som netop er uploadet. Den adskiller sig en lille smule fra de andre opgaver ved at eleverne skal trække et kort fra hver af disse fire bunker:
- hvem
- med hvad
- gør hvad
- hvor

Et eksempel kunne f.eks. ende med at lyde således:

Den sure lærer (hvem) med store fødder (med hvad) spiser popcorn (gør hvad) på lygtepælen (hvor).

Der er sikkert flere anvendelsesmuligheder, men jeg har 2 bud. Kopier de 4 ark (med 14 kort på hvert) på forskellig farvet karton - eller brug bagsiderne sidst i filen. Læg kortene op i 4 bunker. Eleven trækker nu et kort fra hver bunke og skriver sætningen i hæftet. Og sådan fortsættes det. Når alle kort er brugt, blandes bunkerne, og man kan prøve på ny med nye konstellationer. 
Man kan også bruge den sætning der bliver lavet som skriveoplæg, så eleven når sætningen er lavet og skrevet skal skrive en kort historie der passer til.

Materialet kan findes på Sætninger under dagens dato.





Ingen kommentarer:

Send en kommentar