søndag den 21. oktober 2018

Lav elektronisk julekalender i Book Creator

I går lavede jeg et indlæg om et par nye filer til jul og at jeg har opdateret min elektroniske julekalender med musik (indlægget kan ses her, hvis I ikke har set det). Jeg nævnte i indlægget, at jeg havde fået en ide til kalender i Book Creator, og det har selvfølgelig rumsteret hele natten, så måtte straks i gang her til formiddag. :-)

Jeg ved, at en del bruger, at eleverne selv skrive en julehistorie i løbet af november og disse læses så højt i december. Så hvorfor ikke lade eleverne gøre dette i Book Creator, hvor det hele så er samlet et sted, og hvor den enkelte elev kan gøre brug af f.eks. indtaling af speak eller tale-til-tekst, så alle kan være med (AppWriter og lignende virker selvfølgelig også i Book Creator). Eleverne kan selvfølgelig også lave baggrund og sætte billeder ind. De har dog kun 1 side at arbejde på. Historierne kan laves multimodale, da det kan vises via klassens projektor, så der kan selvfølgelig også laves små videoer eller lignende i stedet for skriftelige historier, alt efter hvor meget tid, man vil bruge på det.
Jeg har lavet en sådan gør du herunder - der er også en mindre vejledning, der hvor du finder linket til filen.

Jeg har lavet en julekalender, hvor alt er gjort klar og kun mangler elevernes egne historier. I kan se den ved at klikke på linket herunder, så får I en ide om, hvordan den er bygget op. Selve filen finder I på "Jul" under 21/10-18. Kan bruges fra 2. klasse og op, dog kun hvis man bruger web-versionen af Book Creator.
Sådan gør du:
Download filen 'Julekalender til Book Creator' som du finder på "Jul".
Gå til Book Creator og lav et bibliotek - kald det f.eks. jul. Vælg at du inviterer eleverne senere.
I biblioteket vælger du Import book - du finder det under ikonet med de 3 bøger. Find filen som du netop har downloadet og tryk ok.
Julekalenderen er nu inde i biblioteket.
Giv nu dine elever en dato, som de skal skrive til. Har du mindre end 24 elever, kan et par elever evt. få flere datoer - har du flere end 24 elever, kan nogle elever arbejde sammen om en dato.
Inviter eleverne til biblioteket - find koden ved at klikke på de 3 prikker ud for det bibliotek du har lavet og tryk på inviter. En kode kommer nu frem, som eleverne skal bruge for at komme ind i biblioteket.

Når eleverne er inde skal du under kalenderen vælge "Collaborate" - det gør du ved at klikke på ikonet du ser herunder.


Nu kan alle elever skrive i bogen. Det kan være en ide at man på forhånd har en snak om, at man kun arbejder under sin egen dato og ikke læser hvad de andre skriver. Eleverne kan med fordel trykke på pages for at finde frem til deres side - så skal de ikke klikke sig gennem andres sider.
Når alle er færdige trykker du på ikonet igen og vælger "stop collaboration" - nu kan eleverne ikke skrive i bogen mere.
Du kan afspille bogen direkte hvor den er ved at klikke på play-knappen under bogen, eller du kan publish den online/til skoletube og læse bogen her.
Julekuglen/datoen i hjørnerne fører tilbage til forsiden, når man klikker på den

NB: Når bogen er færdig, kan det være en ide at flytte den til dit eget bibliotek, så eleverne ikke længere kan se den i biblioteket - på den måde undgår du, at eleverne kan læse i bogen undervejs. Du flytter den ved at klikke på de 3 bøger under bogen og vælge 'move to library' og vælger her 'My books'. 

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar