onsdag den 20. december 2017

Glædelig jul!

Så blev det den 20. december og i går sendte vi vores elever på en velfortjent juleferie - og den er mindst lige så velfortjent for alt personalet. Vi sluttede dagen af med årets julefrokost - elsker simpelthen at feste med mine kollegaer; det er sådan en god måde at møde dem på en anden måde ind i den daglige tommerum. Og nu holder vi så ferie 15 skønne dage - vi starter først den 4. januar, så vi har dejlig lang juleferie i år.

Bloggen her har nu eksisteret i lidt over 2 år. Det er 'kun' blevet til knap 40 indlæg i år, dvs. slet ikke i nærheden af de mange indlæg der blev lavet sidste år. Men det er nok meget naturligt, da jeg jo lige nu 'genbruger' mange af de filer jeg allerede har lavet, da jeg har 1. klasse. Jeg kan også se, at min blog bliver flittigt besøgt - det er så fedt at se, at så mange kan bruge de ting jeg laver. Noget er helt klart bedre end andet, sådan er det nok ofte, når man selv laver materialer, men så er det jo godt, at der er så meget at vælge imellem. Jeg har ikke helt tal på, hvor mange filer der er her på bloggen, men jeg vil tro et sted mellem 300 og 400. Pænt mange i hvert fald!

Derudover har jeg jo et par blogge mere, som der ikke pt. lægges nyt materiale på - det kan være det kommer igen. På lyttilhistorier.blogspot.dk kan eleverne lytte til små historier - jeg har brugt siden rigtig meget til én af mine elever, og han kan sidde i en hel lektion og være opslugt af at lytte. Desuden er der indskolingspil.blogspot.dk som jeg også kan se fortsat bruges en del. Her er der samlet forskellige spil lavet på learningapps.org. Kan være jeg snart skal se på, om jeg skal have lavet nogle flere. 

Nu skriver vi snart 2018 - hvad skal der så ske af nye ting? Jeg er jo ret begejstret for BookCreator og især fordi Skoletube.dk har fået det med i deres pakke. Det er simpelthen så fed en app (kan bruges på ipad og i chrome-browser), og jeg er ærgerlig over, at min 1. klasse ikke har deres egen chromebook - det får de heldigvis til næste år! Jeg har en plan om, at jeg godt kunne tænke mig at lave en side med bøger til BookCreator, som dels kan bruges til inspiration, dels kan bruges så man kan dele bøgerne med sine elever, så de kan arbejde i den - f.eks. som små arbejdsbøger på computeren. Jeg har ikke helt tænkt færdig endnu, men noget skal der helt sikkert laves. Måske får jeg taget hul på noget allerede her i juleferien...jeg kan godt have en tendens til at blive lidt rastløs når jeg har fri så mange dage, og så må vi se om det er computeren eller en bog der vinder min opmærksomhed. :-)
Derudover vil jeg selvfølgelig fortsat dele nye filer her på bloggen, når jeg lige bliver inspireret til at lave noget nyt, som jeg tænker andre kan få glæde af!

Jeg vil gerne ønske jer alle en rigtig glædelig jul - jeg håber I får en dejlig en af slagsen med familie og venner! TAK fordi I kigger forbi min blog og kan bruge mine ting!

5 kommentarer:

 1. Glædelig jul 🎄 til dig, og tak 🙌 for dine materialer. Hilsen Mette

  SvarSlet
 2. Glædelig jul til dig og tak for rigtig mange gode indspark. Sikke en dejlig lang juleferie I har. Vi skal på job imorgen også og starter op igen d. 3. Mvh Dorte.

  SvarSlet
 3. God jul og tusinde tak for alle de super gode materialer, som du har lagt ud. Jeg har netop opdaget dig blog og er meget imponeret og inspireret af dine indlæg. Mvh
  Kirstine

  SvarSlet
 4. Sidder lige og glædes over alle de fede ting du har lavet og vil bare gerne sige dig tusind tak for at du har lyst til at del med alle os. Du må være en gave at have som kollega, så sig endelig til når der er ledige stillinger i Ålborg :) Nej, jeg har det godt, hvor jeg er med min 1.kl., og måske jeg en dag gør alvor af min trussel om at kigge forbi hos dig til en snak om vores vigtige arbejde.
  Rigtig god weekend til dig
  Mange hilsner
  Ingrid Skalkhøj

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Ingrid
   Tak for de meget pæne ord! :-) Du kan jo kigge forbi https://www.aalborg.dk/job-og-ledighed/job og se, om der skulle være noget ledigt! ;-)
   Og du skal være så hjertelig velkommen i Aalborg en dag, hvis du kommer på de kanter!
   Mange hilsner
   Susanne

   Slet