mandag den 2. oktober 2017

Vi øver os på at skrive

Jeg tror jeg har nævnt det i et tidligere indlæg, men en af de faste ting, som vi laver i min 1. klasse er at skrive (forsøger at gøre det 3-4 gange i løbet af ugen). Jeg viser et billede på tavlen, og vi har så sammen lavet sætninger, der passer til billedet. De første mange gange har sætningerne været forholdsvis korte og lydrette - de har været inspireret af de tekster vi har læst i Tina Sejlings materiale Læs100. De sidste gange vi har skrevet, har vi forsøgt at lave en kort tekst eller historie der passer til billedet, dvs. vi øver os på at sætningerne nu skal hænge sammen, så de giver mening. 
Indtil nu har vi lavet sætningerne sammen og klassen har så efterfølgende skrevet dem ned i deres hæfter. På torsdag får de udleveret et forfatter-hæfte, hvor der er billeder med linier under, og skal nu selv skrive en tekst der passer til. Jeg tænker, at jeg de første par gange vil skrive 4-5 ord på tavlen, som de eventuelt kan bruge i deres tekst. Jeg har dog en håndfuld elever som jeg vil samle, så vi sammen laver teksten og de skriver den ind i hæftet, fordi de fortsat har brug for en del støtte. 
Det første forfatter-hæfte jeg har lavet, har jeg lagt ind på fanen "Skriveark". I filen er der 3 forskellige forsider, så man selv kan vælge :-) Jeg har lavet en forside til min klasse, hvor jeg har skrevet ind i min fil med de 9 h'er, hvad, hvorfor, og hvordan osv. - jeg har efterhånden brugt filen en del gange nu, og den fungerer egentlig ret godt, det virker som om at eleverne godt kan lide det. 
Jeg har udelukkende fokus på det at skrive en tekst/flere sætninger, og det er derfor med vilje, at jeg blot har lavet linier i hæftet. Jeg kunne også have valgt at sætte skrivehuse ind, men da jeg gerne vil, at børnene skriver for at digte og ikke nødvendigvis for at skrive bogstaverne korrekt, har jeg valgt linierne.


4 kommentarer:

 1. Det ser rigtig flot ud. Det er vist også lige noget for min første klasse. Tak fordi du deler ud af dine fantastiske ideer og opgaver:)
  Hilsen Heidi

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for de pæne ord :-)
   Jeg kan kun anbefale det - håber, at det kan hjælpe min elever ift. det at skrive historier de kommende år.
   Mange hilsner
   Susanne

   Slet
 2. Hej Susanne. Hvordan kan det være jeg ikke kan downloade filen - det plejer jeg da fint at kunne, når jeg har hentet nogle af alle de andre gode ting du har lavet? Mange hilsner Ingrid

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ingrid
   Jeg har lige testet, og umiddelbart ser alt ud til at være som det plejer. Mon du blot prøver at klikke på billedet her i indlægget? Du skal ind på fanen "Skriveark" og finde filen under 2/10-1. Skriv igen, hvis du fortsat har problemer!!
   Mange hilsner
   Susanne

   Slet