User-agent: Mediapartners-Google Disallow: User-agent: * Disallow: /search Allow: / Sitemap: https://indskoling.blogspot.com/sitemap.xml

11 september 2019

Gratis spil på nettet

Jeg støder indimellem på folk, der efterlyser spil, som eleverne gratis kan spille på nettet på computere. Lad mig starte med at slå fast. Hvis der er tale om, at noget er gratis, er der næsten også altid reklamer på siden. Det skal man blot være opmærksom på, ift. at elever selvfølgelig ved et uheld kan komme til at klikke sig ind på disse reklamer (det sker der som regel ikke noget ved, men det er forstyrrende og tager eleven fra opgaven). Jeg ved også, at der er skoler som har deciderede regler om, at eleverne ikke må anvende sider, hvor der er reklamer. Men ligesom på ipad, hvis noget er gratis, skal der jo så som regel hentes en indtægt et andet sted. Nogle sider er værre end andre, så det er en god ide lige at tjekke en side ud, før man giver den videre til eleverne.
Når det så er sagt, har jeg forsøgt at finde nogle links, som I måske kan bruge. Der findes sikkert flere, men det var lige dem jeg selv kunne komme i tanke om lige nu - nogle af dem har jeg også selv tidligere brugt. Jeg har fundet links til dansk, matematik og engelsk. Til slut kommer desuden et par links ift. tastaturtræning.

Gratis spil på nettet
https://www.digipuzzle.net/dk/skolespil/ (spil til forskellige fag - se f.eks. bikuben spillene under engelsk - de er oplagt til engelsk i indskolingen)
http://elevdelta.dk/ (obs, i alfabetspillet kan man ikke skrive æ,ø og å, når man er i chrome - dansk og matematik)
https://mattip.dk/elev/alle-spil/
https://dansktip.dk/elev/alle-spil/

https://www.gangetabeller.dk/ (matematik)
http://indskolingspil.blogspot.com/ (en side med spil jeg selv har lavet - primært til dansk men også lidt matematik og engelsk, overvejer at gå i gang med at lave flere opgaver til siden - ingen reklamer)
http://abcdansk.dk/ 
http://www.xn--lrklokken-g3a.dk/online/
https://lytogstav.dk/los2/gratis_opg/default_gratis.aspx
https://www.arcademics.com/ (matematik)
https://matematikspil.dk/

http://iundervisning.dk/ (samling af links, tør ikke sige, om der er døde links imellem)
https://www.gamestolearnenglish.com/ (Ikke til begynder, men måske er der et spil eller to som kan bruges)
http://learningchocolate.com/ (engelsk)

https://elt.oup.com/student/letsgo/?cc=dk&selLanguage=en (engelsk)
https://elt.oup.com/student/incredibleenglish/?cc=nl&selLanguage=nl (engelsk)
https://learnenglishkids.britishcouncil.org/ (engelsk)

Forslag til tastaturtræning:
https://sense-lang.org/typing/games/DA.php (umiddelbart måske den side der vil være det største hit blandt eleverne - spillet tast for dit liv er ord, meteor og ballonspil er enkelt bogstaver, har ikke afprøvet resten)
http://oleviolin.com/boerneprogrammer/Skrivemaskinen/Skrivemaskinen.php (det er muligt at skifte level , så god ide at eleverne noterer, hvor langt de er nået - fin, god og enkel)
https://www.skrivhurtigt.dk/ (man kan selv vælge lektion - hvis man vælger lektion 48 skriver man selv en tekst, som man skal prøve at skrive af efterfølgende - hænderne kan skjules hvis de generer)
https://sense-lang.org/typing/tutor/keyboardingDA.php (samme sted som første link, her er der blot tale om 'selvstudie' og ikke spil - fordelen ved denne ift. linket lige ovenfor er, at man kun kan komme videre, hvis man skriver de rigtige bogstaver
Desuden er der http://www.burningcargo.com/, men jeg vil tro at her skal vi på mellemtrinnet. Det er gamificeret, og ikke et spil jeg har sat mig ind i.
http://typetastic.com/ (uden ææå)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar