User-agent: Mediapartners-Google Disallow: User-agent: * Disallow: /search Allow: / Sitemap: https://indskoling.blogspot.com/sitemap.xml

26 august 2019

Verdensmålene - med Milton verden rundt

Der er rigtig mange skoler, som sætter fokus på Verdensmålene, og der er heldigvis lavet meget materiale, som man kan hive frem.
Rikke Falkenberg fra Leg med IT var for et par år siden med til at lave materialet "Hr. Skæg i Indonesien". Materialet blev lavet i samarbejde med Unicef. Selvom det er par år siden, kan materialet sagtens bruges endnu - du kan se mere om det HER.
Hele verden i skole (Læseraketten) har også sat fokus på de 17 verdensmål, så der vil sikkert også være noget fra deres side, der kan bruges - den kan du se HER
Står I og mangler et link til jeres kollegaer i overbygningen, så send dem til Unge forandrer verden, som er det nyeste materiale fra Unicef. Dette materiale har Rikke Falkenberg også været med til at udarbejde, og jeg kan kun anbefale at se nærmere på det.

Der er også kommet et hel nyt materiale til indskolingen omkring Verdensmålene, nemlig "Milton around the world". I går blev første del af materialet frigivet, nemlig bogen "Mit navn er Milton" med tilhørende lærervejledning. HER kan I læse opslaget, som blev delt på Miltons facebook side søndag aften. I opslaget finder I bl.a. link til en kanal på skoletube, hvor I dels kan læse både bogen og lærervejledning, dels får adgang til Epub filen, så I selv kan hente bogen ind i Book Creator (klik blot på Epub i vinduet, så downloades den til din computer). Når I klikker på linket til kanalen, skal I blot vælge tilmeld i menuen øverst på siden og logge ind med unilogin, så kan I se bøgerne/filerne (eller blot vælg log ind, hvis I ikke vil tilmeldes kanalen).
Hele bogen om Milton er indlæst, og jeg kan kun anbefale, at lade jeres elever lytte til oplæsningen. Det betyder også, at jeres elever (måske afhængig af alder) kan lytte til bogen individuelt, men du kan selvfølgelig også afspille den på projektor i klassen. Synes du den bliver for lang, så del bogen op og lyt til et kapitel hver dag. Det samme kan gøres, når den første bog om Verdensmålet "Afskaf fattigdom" kommer (i Book Creator). Bogen kan måske virke lang, så del den op og tag det i små bider - på den måde bliver snakken omkring Verdensmålene en kontinuerlig snak og ikke blot noget der foregår i en temauge.
Jeg var så heldig at møde Miltons 'forældre' på WebIT med Skoletube i torsdags, så derfor får I lige dette billede med på vejen af Kaninen Milton og de to første bøger. 

2 kommentarer:

  1. Matematiklærerforeningen har valgt i år at emnet til matematikkens dag er de 17 verdensmål.

    Hilsen Benita

    SvarSlet
    Svar
    1. Fedt! Det må jeg lige huske at tjekke op på.
      Mvh. Susanne

      Slet