User-agent: Mediapartners-Google Disallow: User-agent: * Disallow: /search Allow: / Sitemap: https://indskoling.blogspot.com/sitemap.xml

30 december 2018

Et matematikspil og ordkryds

Jeg håber, at alle har haft en dejlig jul og nu er klar til at holde nytår i morgen!
Jeg har holdt fri - har desværre ikke været helt på toppen, så det kom helt af sig selv at sætte sig i sofaen med en bog. :-) Og sjovt nok, når man holder fri, så kommer det helt af sig selv med de gode ideer - og på de mærkeligste tidspunkter! Jeg vågnede natten til juleaften, og fik en helt vild god ide til et matematikspil, og måtte så håbe på, at jeg fortsat kunne huske den, da jeg vågnede. Og forleden da jeg brugte lidt tidsfordriv på en app, fik jeg en ide til et materiale til dansk. Så i dag skulle det være - jeg måtte se om jeg kunne få tankerne ned på papir!

Mine små nevøer har et spil hjemme hos farmor (som er min mor), der hedder monsterkampen. Det er et super fint spil til de små fra ca. 4 år, som de elsker, og det slog mig, at måske kunne man lave det til et spil i matematik, hvor de mindste kunne træne tallene fra 1-6 eller 2-12. Dvs. det er et materiale beregnet til førskole, 0. klasse og specialundervisning. Nu har jeg i hvert fald forsøgt mig med at lave det, så jeg håber at nogen har mod på at prøve det af. I finder det på Matematik eller 0. klasse - husk endelig også at klikke på vejledningen, så I kan se, hvordan man spiller det. Jeg har lavet pladen i A3, så den kan printes ud i dette format.


Og så til mit tidsfordriv. Jeg har appen "Ord Kryds" på min telefon, som jeg lige faldt over igen ved en tilfældighed. Jeg tænkte, at det kunne måske være en ide til et materiale i dansk. Så jeg har forsøgt mig med at lave en række ordkryds. Der er 18 forskellige i stigende sværhedsgrad (de første er med 3 bogstaver, de sidste med 5). Jeg tænker at materialet kan bruges som grubleopgave eller lignende - det kræver i hvert fald lige lidt at få vendt bogstaverne rundt og få det hele til at passe sammen. Måske kan eleverne efterfølgende lave lignende ordkrydser til hinanden? Jeg har i filen også lavet et bud på en facitliste, men der kan være nogle af dem, som kan have flere løsninger. Materialet har jeg smidt ind på Lidt af hvert.


Rigtig godt nytår - pas på jer selv!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar