tirsdag den 8. november 2016

En alternativ "pakkekalender"

En anderledes jule-pakke-kalender. Jeg har i mange år haft pakkekalender i min klasse. Sidste år havde vi pakkekalender, hvor gaven skulle være noget til klassen - det var et stort hit, og noget jeg helt sikkert godt kunne finde på igen! Jeg er sikker på, at min klasse gerne vil have pakkekalender igen i år, men jeg er kommet til at gå og tænke lidt... i bund får ungerne jo rigeligt i december måned, så måske skulle man flytte fokus tilbage på det at skabe julestemning og juleglæde? Det har rumsteret i mit hoved et stykke tid, så nu forsøgte jeg at få det nedskrevet... Egentlig handler det om at sætte fokus på julehistorier, julens sange, julekort, de gode hilsner og de positive ting man kan sige til hinanden - samt samværet med andre i dette tilfælde især 0. klasse. 

I sidste års pakkekalender fik vi sådan en lille nissedør til at sætte op i klassen. Den gemte jeg, for den kom først en af de sidste dage. Min plan er at sætte døren op efter børnene har fri fra skole onsdag den 30. november - så er vi klar torsdag morgen, hvor der på magisk vis er et brev ved døren. Spørger klassen efter en pakkekalender inden, vil jeg fortælle dem, at en nisse har hvisket til mig, at der sker noget helt specielt i december - eller noget i den stil...

Hvem kan bruge kalenderen. Måske kan den godt bruges i 2. klasse, det må den enkelte lærer vurdere. Men egentlig tror jeg den vil fungere bedst i 3.-4. klasse. Det er ikke sikkert I kan bruge alle opgaverne, vi har f.eks. juleklippedag den 2. december, så den opgave er måske lidt indspist - men så kan du måske lave din egen hilsen til lige nøjagtig den dag.

Kig forbi fanen JUL og se, om det er noget for dig!

2 kommentarer:

  1. Vi havde det tidligere som tradition i vores indskoling at mødes hver morgen i december og synge julesange og høre, hvad nissen i døren nu havde fundet på. Det var helt vildt hyggeligt.

    SvarSlet
    Svar
    1. Det var også en rigtig god ide!! Tænker især det må fungerer godt på en mindre skole. Vi er omkring 300 børn i 0.-3. klasse, så det vil være svært at gennemføre her - vi har ikke noget sted, vi alle kan være...

      Slet